Uredništvo

 |  Družba

»Mi besedo ukaz doživljamo drugače kot Američani«

IZJAVA DNEVA

"Mi besedo ukaz doživljamo drugače kot Američani. Tu je ukaz, da moramo ostati doma, a ljudje se ne vedejo, kot da je to nujno. Več stvari je tudi odprtih, tudi lokali. Če pogledaš skozi okno, življenje teče dalje nespremenjeno. Policija v St. Louisu, ki terorizira, tudi ko ni treba, zdaj za čuda ne."

"V republikanskih državah guvernerji težje sprejemajo odločitve, ki bi vodile k ostrejšim ukrepom, saj obstaja nevarnost, da bi se ljudem ‘utrgalo’. Te novice, da se je v Združenih državah povečal nakup orožja, so resnične. Ljudje so jezni, da se jim dogaja nekaj, nad čimer nimajo nadzora."

"Glede na to, kaj se dogaja, predvsem v Evropi, imam občutek, da bo kapitalizem kot tak ostal. Le pridružil se mu bo še nadzor, ko bodo vlade nadzorovale, kje si bil, kam si šel …"

(Katja Perat, pisateljica, ki zdaj živi in dela v ZDA, v St. Louisu, o tem, da Američani ukaza #OstaniDoma ne upoštevajo v celoti; v intervjuju na Valu 202)

Katja Perat

Katja Perat
© Borut Krajnc

PREBERITE TUDI:

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.