Uredništvo

 |  Kultura

Največje filmske uspešnice zdaj v digitalni videoteki

Velike filmske uspešnice iz kinodvoran dostopne iz domačega naslanjača

Skrito življenje

Skrito življenje

Uspešnice, kot so z oskarjem nagrajena mojstrovina Sama Mednesa 1917, najnovejši film Riana Johnsona Nož v hrbet ter z oskarjem nagrajena eksplozivna zgodba One so bombe v distribuciji podjetja BLITZ Film & Video Distribution, so zdaj na voljo v digitalnih videotekah izbranih kabelskih operaterjev Telemach, Telekom Slovenije in T-2.

Od 6. aprila so v digitalnih videotekah na voljo filmske uspešnice:

1917

Dobitnik oskarja za kamero, vizualne učinke in zvok, zlatega globusa za najboljšo dramo in režijo, bafte za režijo, britanski film leta, najboljši film nasploh, za kamero, zvok in posebne učinke …  Zgodba vojne drame se začne 6. aprila 1917, ko dva mlada oficirja, ki služita v Franciji, dobita nevarno nalogo: soborcem na fronti morata prenesti novico, da jurišajo naravnost v past nemške vojske. Če se do njih ne prebijeta pravočasno, bodo Nemci pobili 1.600 mož.

FT7OfvdB9b4

Nož v hrbet

Z oskarjem nagrajeni scenarist in režiser Rian Johnson predstavlja zabavno detektivsko uganko o priznanem detektivu, ki združi moči z lokalno policijo pri preiskovanju skupine ekscentričnih osumljencev po umoru bogatega pisatelja kriminalnih romanov.

zNMsAgMjpdE

Skrito življenje 

Film velikega režiserja Terrenca Malicka je na spletni strani Rotten Tomatoes v hipu dobil oznako "Certified Fresh", režiser pa je na festivalu v Cannesu prejel zlato palmo. Gre za resnično zgodbo o neopevanem junaku druge svetovne vojne Franzu Jägerstätterju, avstrijskem vaščanu, ki ni pristal na služenje v nacistični vojski. Ko ga nacisti obtožijo izdaje in ga nameravajo usmrtiti, se Franz začne boriti za svoje življenje in za življenje svoje žene in otrok. 

qJXmdY4lVR0

One so bombe

Z oskarjem nagrajena osupljiva zgodba po resničnih dogodkih, je nastala na podlagi škandala, ki je do temeljev pretresel Fox News. Film ponuja vpogled iz prve roke v najmogočnejše in kontroverzno kraljestvo, ki so ga zamajale njegove zaposlene z razkritjem spolnih škandalov, ki so se dogajali za zaprtimi vrati prvega moža Fox News, Rogerja Ailesa. 

9Way_fUNT8k

Moje skrivnosti

Romantična komedija je nastala po istoimenski knjižni uspešnici Sophie Kinsella, avtorice serije romanov o obsedenki z nakupovanjem. Gre za zgodbo o dekletu, ki med potovanjem na letalu svoje skrivnosti zaupa popolnemu neznancu, upajoč, da ga ne bo nikoli več videla, pa doživi presenečenje, ko ga zagleda v svoji novi službi – kot svojega šefa.

wEYh5-L20hU

Lumpek

Animirana pustolovščina o psu, ki ima vse, o čemer sanja vsak kuža … dokler se ne znajde na ulici. Tam se odvadi biti razvajeno ščene in spozna, da v življenju ni pomembno, kaj imaš ob sebi, temveč koga. 

Boz6MocTJWY

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.