IK, STA

 |  Družba

3288 kršitev odloka o omejitvi gibanja

Policija opozarja, naj se ljudje še naprej držijo pravil fizične razdalje in da po potrebi uporabljajo zaščitna sredstva

© Borut Krajnc

Policija doslej zdravstvenemu inšpektoratu prijavila 3288 kršitev odloka o omejitve gibanja

Policija v preteklih dneh ni ugotovila povečanja števila kršitev prepovedi gibanja zunaj občin in zbiranja na javnih površinah zaradi novega koronavirusa. Policisti so v dneh veljavnosti odloka od 30. marca do nedelje izrekli 2796 opozoril, v 3288 primerih pa so odstopili predlog zdravstvenemu inšpektoratu, so za STA pojasnili na policiji.

Policisti so v dneh veljavnosti odloka od 30. marca do nedelje izrekli 2796 opozoril, v 3288 primerih pa so odstopili predlog zdravstvenemu inšpektoratu.

Policisti sicer od uveljavitve odloka izvajajo nadzor nad upoštevanjem odloka na mobilnih kontrolnih točkah, ki jih določijo glede na problematiko in operativne možnosti. Po pojasnilih Generalne policijske uprave so kontrole izvajali na več mestih tako na območjih blizu meje, kot v notranjosti države in se odzivali na prijave občanov ter drugih nadzornih organov.

Tam, kjer pa se ljudje gibljejo na prostem v okviru izjem, določenih v odloku o začasni splošni prepovedi gibanja in zbiranja ljudi na javnih mestih in površinah v RS ter prepovedi gibanja izven občin, policija ni zaznavala kršitev združevanja ljudi. Ob tem je ponovila poziv, da naj se ljudje še naprej držijo pravil družbene razdalje in da po potrebi uporabljajo zaščitna sredstva.

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.