Oštro.si

 |  Politika

Podjetju, ki se ukvarja z ustanavljanjem podjetij, skoraj dva milijona evrov

Dobavitelj zaščitnih sredstev je pred sedmimi leti ustanovil podjetje, ki se je kasneje znašlo v preiskavi trgovine z ljudmi

ll

Podjetje SLA marketing je imelo leta 2018 25 tisoč evrov prihodkov, pred tem pa od ustanovitve leta 2013 sploh ni imelo prihodkov od prodaje.
© Geralt / Pixabay

Zavod za blagovne rezerve je od zadnje posodobitve podatkov sklenil pogodbe za dobavo zaščitnih sredstev s tremi novimi dobavitelji, kažejo novi podatki zavoda in portala javnih naročil. Med njimi je tudi podjetje SLA marketing, ki bo zavodu za blagovne rezerve dobavilo za 1,8 milijona evrov zaščitnih mask.

Leta 2018 je imelo 25 tisoč evrov prihodkov, pred tem pa od ustanovitve leta 2013 sploh ni imelo prihodkov od prodaje.

Po besedah direktorja SLA marketing Saše Čeha se podjetje med drugim ukvarja z ustanavljanjem podjetij za nadaljnjo prodajo. Do sedaj je sicer ustanovilo le dve taki podjetji, enega od njih pa je prodalo osebi, ki se je pred petimi leti znašla v kriminalistični preiskavi trgovine z ljudmi.

Direktor SLA marketing Saša Čeh je poslovno precej dejaven na Slovaškem, posluje pa tudi preko davčnih oaz. Lastništvo SLA marketing se konča v ameriški zvezni državi Wyoming, ki od podjetij ne zahteva razkrivanja lastništva. Pred dobrim desetletjem pa je vodil slovensko podjetje, ki ga je preko Wyominga obvladoval Maksim Štajcer z naslovom v Belizeju.

Več o novih nabavah zavoda za blagovne rezerve in zgodovini SLA marketing lahko preberete na neprofitnem spletnem mediju Oštro.si.

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.