Izak Košir

 |  Mladina 22  |  Kultura  |  Dogodki

Jure Kastelic: It’s Okay, Until It’s Not, Ravnikar Gallery Space

02/06—14/06

It’s Okay, Until It’s Not je razstava v dveh delih, zrcalno preslikana iz realnega v digitalni prostor ali obratno. Govori o dvojnosti položaja slikarja Jureta Kastelica, ki živi in ustvarja v Londonu, njegova dela, ki so krasila marsikatero zasebno in javno zbirko po svetu, pa so bila objavljena tudi v medijih, kot so Le Monde, The Guardian in Fast Company. Aktualna razstava je razdeljena v dva dela. Future memories je serija 33 slik manjšega formata na papirju, ki so na ogled v galeriji; slednje beležijo trenutke idilične zasanjanosti, druženja s prijatelji in dekletom, neskončno sončnih počitnic. Štiri slike večjega formata na platnu pa so postavljene v spletno simulacijo. Kasteličevo delo je zmes katastrofičnega, melanholičnega in zabavnega.

Festival Godibodi, Ljubljanski grad

29/05—30/05

Festival sodobne avtorske in etno glasbe Godibodi že od leta 2008 kontinuirano odpira prostor sveži in še ne uveljavljeni slovenski glasbi. Festival bo letos zaradi izrednih okoliščin nekoliko drugačen. Namesto sedmih koncertov bodo štirje, na Prvem programu Radia Slovenija bodo koncerte neposredno prenašali, na Facebook strani nacionalnega radia pa boste lahko spremljali videoprenos. Trinajsti festival Godibodi se bo začel v petek, 29. maja, ob 20. uri, nastopili pa bodo pesnica in kantavtorica Sandra Erpe z gosti ter Mala mestna muzika z Žalostinkami po razkriško. Dan kasneje bosta ob isti uri nastopili zasedbi Rudolf Gas & The Family in Batista Cadillac.

Osamljenosti, Galerija Božidar Jakac

30/05—16/08

Gostujočo razstavo so v Galeriji Murska Sobota lani pripravili v počastitev 100. obletnice priključitve Prekmurja in združitve prekmurskih Slovencev z matičnim narodom. S svojimi deli sodelujejo Igor Banfi, Dubravko Baumgartner, Nikolaj Beer, Robert Černelč, Sandi Červek, Ladislav Danč, Marjan Gumilar, Štefan Hauko, Zdenko Huzjan, Nataša Kos, Franc Mesarič, Mirko Rajnar in Dušan Šarotar.

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.