IK, STA

 |  Politika

Policija zbira informacije v zvezi s kazensko ovadbo Anžeta Logarja

Kazensko ovadbo zoper ministra za zunanje zadeve Anžeta Logarja je sredi maja vložila krajevna organizacija Združenja borcev za vrednote (ZZB) NOB Savsko naselje

Anže Logar, SDS

Anže Logar, SDS
© Borut Krajnc

Potem ko je ZZB NOB Savsko naselje zoper zunanjega ministra Anžeta Logarja sredi maja vložila kazensko ovadbo, ker naj bi z dopisom Bruslju k poročilu o vladavini prava sramotil slovenski narod in obrekoval, ljubljanska policijska uprava po navodilu ljubljanskega okrožnega državnega tožilstva zbira dodatne informacije v zvezi s tem primerom.

Iz dopisa Policijske uprave Ljubljana ministrstvu za zunanje zadeve, ki ga je danes na Twitterju objavil Logar, je razvidno, da policisti policijske postaje Ljubljana Bežigrad preiskujejo sum kaznivega dejanja obrekovanja po 159. členu kazenskega zakonika, kaznivega dejanja sramotitve države po 1. odstavku 163. člena ter kaznivega dejanja sramotitve slovenskega naroda po 165. členu kazenskega zakonika.

Po navodilu in usmeritvah okrožnega državnega tožilstva v Ljubljani v dopisu ministrstvo za zunanje zadeve naprošajo, naj posreduje medresorsko poročilo o vladavini prava v Sloveniji, ki je bilo poslano Evropski komisiji, ter spremni osebni dopis ministra Logarja.

Policisti policijske postaje Ljubljana Bežigrad preiskujejo sum kaznivega dejanja obrekovanja po 159. členu kazenskega zakonika, kaznivega dejanja sramotitve države po 1. odstavku 163. člena ter kaznivega dejanja sramotitve slovenskega naroda po 165. členu kazenskega zakonika.

"Pa naj še kdo reče, da organi pregona v Sloveniji ne delujejo. Pri meni ekspresno. 15. 5. ZZB NOB poda kazensko ovadbo, 22. 5. usmeritve poda okrožno državno tožilstvo, 30. 5. pa policija že zbira dodatne informacije," je Logar zapisal na Twitterju. "Bi pri pregonu bančne kriminalitete šlo z enakim tempom?" se pri tem sprašuje.

Logarjev zapis na Twitterju

Logarjev zapis na Twitterju
© Twitter

Kazensko ovadbo zoper ministra za zunanje zadeve Anžeta Logarja je sredi maja vložila krajevna organizacija Združenja borcev za vrednote (ZZB) NOB Savsko naselje. Logar naj bi z dopisom o stanju pravosodja, ki ga je poslal v Bruselj, sramotil slovenski narod, so med drugim navedli. Še najbolj jih je zmotilo primerjanje rdeče zvezde s totalitarnim simbolom. Kot so takrat pojasnili za portal 24ur, je za ta simbol med drugo svetovno vojno umrlo preveč domoljubnih Slovenk in Slovencev, da bi se danes iz njega norčeval minister.

Dokument

Dokument
© Twitter / PU Bežigrad

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.