DK, STA

 |  Politika

Nova vprašanja o Trumpovem zdravju

Njegov nastop na prireditvi ameriške vojaške akademiji v West Pointu v New Yorku pa je sprožil nova vprašanja o njegovi stabilnosti ter težavah z ravnotežjem in izgovarjanjem nekaterih besed

Donald Trump

Donald Trump
© Flickr

Ameriški predsednik Donald Trump se je moral ob 74. rojstnem dnevu znova soočiti z vprašanji o svojem zdravju. Rutinski pregled v začetku meseca razen prekomerne telesne teže sicer ni pokazal posebnosti, so se pa nekateri obregnili ob njegovo nezanesljivo hojo na sobotni prireditvi v New Yorku. Vprašanje zdravja predsednika je v ZDA vedno aktualna tema, čeprav je Trump za svojo starost še vedno zelo vitalen. 

Njegov nastop na prireditvi ameriške vojaške akademiji v West Pointu v New Yorku pa je sprožil nova vprašanja o njegovi stabilnosti ter težavah z ravnotežjem in izgovarjanjem nekaterih besed. Na posnetku prireditve je namreč videti, da je Trump po uvodnem nagovoru nezanesljivo odkorakal po daljši klančini.

2tszIXno2Q8

Trump je na Twitterju komentiral, da je bila klančina, po kateri je hodil, zelo dolga in strma, ni imela ograje, poleg tega pa je bila še zelo spolzka. "Vse, kar je še manjkalo, je bilo, da bi padel. To bi šele zabavalo nekatere lažnive medije," je zapisal. Dodal je, da je zadnjih nekaj metrov celo pretekel.

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.