Politično prekupčevanje

Profesor dr. Bogomir Kovač se zavzema za privatizacijo pokojninskega sistema (Politično prekupčevanje, Mladina, 12. 6. 2020). Že dolgo je znano, da »individualna dolgoročna varčevanja« in »individualni pokojninski računi« koristijo peščici najbogatejših, vsem drugim pa grozijo z revno in negotovo starostjo.

Profesor Kovač se zavzema za »naložbene pokojninske sklade«. Že dolgo je znano, da je vdor ameriških pokojninskih investicijskih skladov v zahodno Evropo uničil tamkajšnji »razredni kompromis«, podredil upravljanje podjetij pridobitništvu lastnikov, vpeljal nove oblike despotizma na delovnem mestu in negotove oblike zaposlovanja ter odpravil socialno državo.

Univerzitetni ekonomist vidi v podaljševanju življenjske dobe »slab demografski trend«. Računa, koliko »nas« stanejo »tisti nad 65 let«, in napoveduje, da je zaradi »tistih« »fiskalna kriza države neizbežna«.

Redko se zgodi, da skrajno desno vlado napadejo s še bolj skrajno desnega stališča. Mladininemu kolumnistu se je posrečilo. 

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.