Uredništvo

 |  Politika

Ni prejel obvestila, da je kandidat za mesto državnega svetnika

"Žal mi je, da tako resne zadeve, kot so volitve v državne organe, potekajo tako neprofesionalno," je dejal Iztok Peterin

Iztok Peterin, kandidat za državnega svetnika in predsednik lokalne stranke

Iztok Peterin, kandidat za državnega svetnika in predsednik lokalne stranke Dialog za napredek
© spletna strana Dialoga za napredek

Ker Iztok Peterin ni prejel nobene informacije oziroma vabila za današnje volitve v Državni svet, je sporočil, da se dogodka ne namerava udeležiti. Meni namreč, da tak način (da kot kandidat ni seznanjen s postopkom ali povabljen na sam dogodek) vodenja postopka enostavno ni dopusten.

"Vzgojen sem tako, da se sam ne povabiš na kosilo."

Iztok Peterin,
kandidat za državnega svetnika

"Ker kot izbrani kandidat za mesto državnega svetnika nisem prejel nobenega obvestila za nadomestne volitve v Državni svet v četrtek, 18. junija, se opravičujem, ker se tega dogodka ne udeležujem. Vzgojen sem tako, da se sam ne povabiš na kosilo. Ker nisem prejel nobenega vabila za volitve, ki naj bi se v kratkem izvršile, naj omenim, da smatram vsako predstavitev preostalih kandidatov, za neenakopravno obravnavo kandidatov. Žal mi je, da tako resne zadeve, kot so volitve v državne organe, potekajo tako neprofesionalno," je dejal v izjavi za javnost Iztok Peterin, sicer izredni profesor za matematiko in predsednik lokalne neodvisne stranke Dialog za napredek v občini Miklavž.

PRIPIS UREDNIŠTVA: Po objavi članka nam je Iztok Peterin sporočil, da je prejel klic tajnice volilne komisije, ki mu je zagotovila, da so bila vsa vabila poslana. Obenem se mu je opravičila in ga povabila na volitve. 

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.