Uredništvo

 |  Kultura

LGBT+ literarni večer v Mariboru

Del programa Mavrični junij v Mariboru, v sklopu katerega se bodo odvile številne aktivnosti namenjene predstavljanju in osveščanju s tematikami, s katerimi se srečuje LGBTIAQ+ skupnost

Parada ponosa v Mariboru leta 2019

Parada ponosa v Mariboru leta 2019
© mkc.si

V MMC Kibla Maribor bo 24. junija ob 19.00 potekal literani dogodek, na katerem se bodo predstavili avtorji_ice, katerih ustvarjalna dela oblikujejo tudi LGBT+ teme. Svoja dela bodo brali: Alenka Spacal, Vesna Liponik, Milan Šelj, Špela Setničar in Tom Veber. Sledil bo pogovor s pisateljico, prevajalko in sociologinjo Suzano Tratnik, ki bo brala odlomke iz svojih proznih del. 

 Za glasbeno popestritev bo poskrbel duo De Liri, ki ga sestavljata Zala Kores (vokal) in Julija Bratec Veleski (harfa). Ob koncu dogodka bo obiskovalkam_cem na razpolago tudi odprti mikrofon, ki bo ponudil možnost predstaviti svoja dela tudi občinstvu. Na voljo bodo tudi publikacije predstavljenih avtorjev, katere si boste lahko zagotovili v zameno za prostovoljni prispevek.

Literarni večer, ki poteka v organizaciji MKC Maribor – programov Maribor skozi rožnata očala in Slovenski dnevi knjige v Mariboru ter v sodelovanju s KID Kibla, Društvom za sodobno umetnost XO-P in Pekarno Magdalenske Mreže, bo moderirala Petra Bauman. 

Dogodek je tudi del programa Mavrični junij v Mariboru, v sklopu katerega se bodo odvile številne aktivnosti namenjene predstavljanju in osveščanju s tematikami, s katerimi se srečuje LGBTIAQ+ skupnost.

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.