Danes je nov dan

 |  Družba  |  Agrument

O Jelinčičevem ceniku

zajem zaslona / Facebook profil Jože Šmelc

zajem zaslona / Facebook profil Jože Šmelc

Čez vikend je po spletu zaokrožil video, v katerem Jelinčič, prostaško kot zmeraj, z nekim zapornikom in drugimi desničarskimi vplivneži razpravlja o glupem narodu in smiselnosti državne ("naše") pomoči.

Ljudje se zgražajo nad nivojem diskurza, ki pa glede na pretekle Jelinčičeve izpade ne bi smel presenečati (nasprotnike je označeval že za pič.., piz.., debile, bedake, cepce, jim grozil, da jih bo ustrelil, itd). Jelinčič je za 24ur že potrdil, da mu za skrivnostni posnetek ni čisto nič nerodno in da je to, kar je rekel, tudi mislil.

Video je tudi nov dokaz, da Zmago in druščina ne glasujejo tako kot mislijo, temveč tako, kot se jim izplača. Na Parlametru lahko vidite, da je zakon, nad katerim se pritožuje, SNS podprla soglasno. O Jelinčičevem ceniku se je sicer januarja šalil celo Janša, ki pa je bil takrat v opoziciji in še (oz. trenutno) ni bil njegov klient.

Ne pustimo, da pomanjkanje politične kulture in neokusne šale zaslepijo dejstvo, da gre za navadno korupcijo! 

Agrument ustvarja Danes je nov dan.

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.