DK, STA

 |  Svet

Brazilski predsednik Bolsonaro okužen z novim koronavirusom

Populistični predsednik Bolsonaro je v ponedeljek dal veto na več določil zakona, ki na nacionalni ravni zahteva od državljanov nošenje zaščitnih mask v javnosti

Jair Bolsonaro

Jair Bolsonaro
© Wikimedia Commons

Braziliski predsednik Jair Bolsonaro, ki so ga zaradi simptomov okužbe testirali, je potrdil, da je okužen z novim koronavirusom. Bolsonaro sicer od izbruha pandemije novega koronavirusa zanika nevarnost covida-19, ki ga je označil za manjšo gripo. Prav tako tudi nasprotuje ukrepom socialnega distanciranja in drugim ukrepom za zajezitev širjenja virusa, kot je nošenje zaščitnih mask v javnosti.

Brazilija je v pandemiji novega koronavirusa druga najbolj prizadeta država na svetu, saj je covid-19 zahteval že več kot 65.000 življenj, potrdili pa so najmanj 1,6 milijona primerov okužbe.

bbTwoEXhspA

Populistični predsednik Bolsonaro je v ponedeljek dal veto na več določil zakona, ki na nacionalni ravni zahteva od državljanov nošenje zaščitnih mask v javnosti. Že v petek je preprečil obveznost podjetij, da za zaposlene zagotovijo maske, in oblasti, da jih zagotovijo za ranljivejše prebivalce, v ponedeljek pa je dal veto še na zahtevo, da maske nosijo tudi v zaporih, kot tudi na zahtevo, da podjetja zaposlene seznanijo s pravilnim nošenjem zaščitnih mask.

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.