IK, STA

 |  Politika

Poslanci zapustili sejo, ker se Janša ni opravičil za svoj tvit o Srebrenici

V Državnem zboru namesto poslanskih vprašanj najprej vprašanje Janševega tvita o Srebrenici

Odhod poslancev Levice

Odhod poslancev Levice
© RTVSLO

Današnje nadaljevanje seje Državnega zbora (DZ) se je namesto s poslanskimi vprašanji začelo z zahtevo poslancev SD in Levice, naj se predsednik vlade Janez Janša opraviči za svoj nedavni žaljivi zapis na Twitterju glede Srebrenice. Janša se je namesto opravičila odločil za pojasnilo tvita, zato so poslanci SD in Levici zapustili sejo.

Premier Janša je v soboto obletnico pokola Bošnjakov v Srebrenici pospremil z neprimernim tvitom, v katerem je med drugim zapisal, da tega pokola ne bi bilo, če bi Združeni narodi komunistične genocide obsodili enako kot holokavst. S tem je sprožil val odzivov, številne ogorčene tudi iz BiH.

"Pokola v Srebrenici ne bi bilo, če bi Združeni narodi komunistične genocide obsodili enako kot holokavst. Ker se to ni zgodilo, je doktrina JLA, da je treba nasprotnika fizično uničiti, ponovno zaživela ob razpadu Jugoslavije," je zapisal Janša.

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.