DK, STA

 |  Politika

Kanye West že pričel predsedniško kampanjo

V Charlestonu v Južni Karolini je pritegnil pozornost zlasti zaradi kontroverznih izjav

Kanye West & Kim Kardashian

Kanye West & Kim Kardashian
© Flickr

Ameriški zvezdnik Kanye West, ki je na začetku julija prek Twitterja napovedal kandidaturo na novembrskih predsedniških volitvah, je v nedeljo tudi uradno začel svojo volilno kampanjo. Na prvem predvolilnem dogodku v Charlestonu v Južni Karolini je pritegnil pozornost zlasti zaradi kontroverznih in tudi zmedenih izjav. Povabljenim gostom je med drugim govoril o rasizmu, veri in drogah.

Njegovi oboževalci se predvsem sprašujejo, ali s kandidaturo misli resno ali pa je napoved o sodelovanju v predsedniški tekmi predvsem promocijska poteza. Tudi shod v Charlestonu ni prispeval k razjasnitvi tega vprašanja, dodatna ugibanja in dvome pa je spodbudil v soboto izbrisan zapis na njegovem Twitter računu, s katerim naj bi napovedal seznam skladb na novem albumu.

DxC0tjCBJLI

Dogodek v Charlestonu naj bi bil po prvotnih napovedih odprt samo za prijavljene, vendar pa na spletnem mestu za kampanjo sploh ni bilo možnosti, da bi se ljudje lahko prijavili za sodelovanje na shodu.

Povabljenim gostom je med drugim govoril o rasizmu, veri in drogah.

West je svojo kandidaturo napovedal 4. julija, a je v več zveznih državah zamudil rok za uvrstitev na glasovnice, piše BBC. Da bi lahko nastopil na volitvah v posameznih državah, mora zbrati dovolj podpisov.

Prejšnji teden se mu je uspelo kvalificirati za nastop na volitvah v Oklahomi. Če se želi uvrstiti na glasovnice v Južni Karolini, pa je moral v ponedeljek do 18. ure po lokalnem času zbrati 10.000 podpisov volivcev.

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.