IK, STA

 |  Svet

Google delo od doma zaposlenim omogočil do sredine 2021

To možnost bodo lahko izkoristili skoraj vsi od okoli 200.000 Googlovih zaposlenih po vsem svetu

© Vlada Karpovich / Pexels

Ameriški tehnološki velikan Google bo večini zaposlenih omogočil, da delo od doma opravljajo vsaj do julija 2021. Za podaljšanje ukrepa so se v podjetju odločili v luči pandemije covida-19, ki se po svetu še ne umirja.

V sporočilu, ki ga je naslovil na zaposlene, je izvršni direktor Sundar Pichai zapisal, da bodo v podjetju vsem zaposlenim, katerih prisotnost v pisarnah ni nujna, omogočili delo od doma do 30. junija 2021. Po poročanju časnika Wall Street Journal bodo lahko to možnost izkoristili skoraj vsi od okoli 200.000 Googlovih zaposlenih po vsem svetu.

Sprva je Google ukrep dela od doma omejil na konec januarja prihodnje leto.

Odločitev tehnološkega velikana bi lahko po poročanju francoske tiskovne agencije AFP k podobnemu ukrepanju spodbudila tudi ostala tehnološka podjetja. Več jih je sicer že sporočilo, da nameravajo vrata pisarn postopoma odpreti v prihajajočih mesecih. Twitterjevi zaposleni pa bodo delo od doma lahko opravljali do nadaljnjega, saj jim delodajalec ukrepa časovno ni omejil.

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.