DK, STA

 |  Politika

Bo cepivo res na voljo že do konca leta?

Evropska komisarka je dejala, da bo cepivo omogočilo počasno vrnitev v normalno življenje, če se bo cepila kritična masa državljanov

Stella Kiriakides

Stella Kiriakides
© Wikipedia

Evropska komisarka za zdravje Stela Kiriakides je včeraj dejala, da bi lahko bilo cepivo proti covidu-19 na voljo že do konca letošnjega leta. Imajo namreč dobre kazalnike glede razvoja, je poročala nemška tiskovna agencija dpa.

"Čeprav je trenutno težko karkoli napovedati, imamo nekaj dobrih kazalnikov, da bi lahko bilo začetno cepivo na voljo do konca letošnjega ali v začetku prihodnjega leta," je dejala v pogovoru za časnik Handelsblatt.

Ob tem je opozorila, da cepivo ne bo rešilo vseh težav, ampak omogočilo počasno vrnitev v normalno življenje, če se bo cepila kritična masa državljanov, predvsem tistih v rizičnih skupinah, je dodala.

Zaradi posamičnih izbruhov v državah članicah je pozvala vlade, naj hitro izolirajo vir okužbe, testirajo bližnje in sledijo stikom.

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.