Uredništvo

 |  Družba

»Nobene vlade nismo ujčkali«

IZJAVA DNEVA

"Nihče nima namena napadati vlade oziroma jo rušiti, vendar je dejstvo, da nobene vlade nismo ujčkali. Ker če vlada dela napake, moramo biti mi prvi, ki nanje opozarjamo. Pametna vlada bo opozorila novinarjev o svojem delu sprejela, poskušala stvari popraviti in nato javnosti sporočila, kako jih je uredila."

"Brez kritike ni napredka, zato vsako kritiko, ki jo na televizijo prejmemo, resno obravnavamo. Velikokrat se znotraj hiše vprašamo, ali smo delali prav, in se pogovarjamo, kako naprej. V tej državi prepogosto kritiko svojega dela jemljemo osebno, kar kaže na našo nezrelost. Je pa res, da kritiki velikokrat tudi ne poznajo meje med kritiko delovanja in kritiko osebnosti, prevečkrat pa se kritika sprevrača v kritikantstvo."

(Natalija Gorščak, direktorica TV Slovenija, o tem, da če vlada dela napake, mora biti javni servis prvi, ki nanje opozarja; via Delo

© MMC RTV SLO

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.