Uredništvo

 |  Politika

»Imamo vlado, ki daje videz, kot da spodbuja korupcijo«

IZJAVA DNEVA

"Boj proti korupciji nikoli ne obstaja zgolj na deklaratorni ravni, temveč mora zanj obstajati prava politična volja, obstajati morajo motivacija, ustrezni ljudje na vodilnih političnih in protikorupcijskih položajih ter seveda tudi ustrezna materialno-tehnična sredstva. Slovenija je tukaj odpovedala na številnih področjih. Že dolgo časa boj proti korupciji ne le, da ni prioriteta nobene od vlad, temveč sploh več ne seže v doseg njihove pozornosti."

"Zdaj teh aktivnosti že dolgo ni več in smo v dosti slabšem položaju, kot smo bili v trenutku osamosvojitve – že zaradi tega, ker imamo danes vlado, ki daje videz, kot da spodbuja korupcijo, oziroma vsaj ne naredi nič ob očitnih primerih korupcije; nasprotno, uničuje organe, ki bi lahko kaj naredili na tem področju."

(Drago Kos, prvi predsednik Komisije za preprečevanje korupcije, o tem, da smo v boju proti korupciji v dosti slabšem položaju, kot smo bili v trenutku osamosvojitbe; via svet24.si)

Drago Kos

Drago Kos
© Borut Krajnc

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.