Danes je nov dan

 |  Družba  |  Agrument

Bo oderuškim 30 odstotkom počasi odvzonilo?

Fortnite

Fortnite

Fortnite je videoigra, ki velja za največjo uspešnico v t. i. "battle royal" žanru. Nedavno je na nekem dogodku v igri sočasno sodelovalo skoraj 13 milijonov igralcev, sicer pa so na Fortnitu že lani našteli več kot 250 milijonov računov. 

Od predlani je igra na voljo tudi v mobilni različici, ki pa sta jo Apple in Google nedavno umaknila iz svojih trgovin, ker so njeni razvijalci igralcem ponudili, da lahko virtualno valuto V-bucks kupijo občutno ceneje, če transkacijo opravijo izven omenjenih trgovin. Epic ima namreč dovolj tega, da mu velikana pobereta 30 % dohodkov. Ker Android sicer še vedno dopušča namestitev igre (pač ne preko trgovine Play), je jeza na spletu uperjena predvsem proti Applu. 

Upoštevajoč, da je igra na voljo tako rekoč na vseh platformah, da ima izjemno zvesto publiko, ki po celem spletu kriči #freefornite, se lahko zgodi, da Fornite ban preživi, opogumi ostale in ogrozi prihodnost Applovega oderuškega modela.  Na njihovo stran se je denimo že postavil Microsoft.

Agrument ustvarja Danes je nov dan.

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.