Uredništvo

 |  Politika

Minister za kulturo svoj kabinet okrepil z evrovizijsko pevko

V kabinetu Vaska Simonitija pevka Alenka Gotar

Po zatonu pevske kariere je nekdanja predstavnica Slovenije na Pesmi Evrovizije Alenka Gotar priložnost za uveljavljanje našla v stranki SDS. Po njeni liniji je prišla v programski svet RTV, kjer izpolnjuje ideološko motivirane ukaze o demontaži nacionalke, na Twitterju pa poziva k neplačevanju RTV-prispevka in objavlja zapise v podporo skrajni desnici. (na fotografiji na volilni konvenciji stranke SDS v Celju leta 2018)

Po zatonu pevske kariere je nekdanja predstavnica Slovenije na Pesmi Evrovizije Alenka Gotar priložnost za uveljavljanje našla v stranki SDS. Po njeni liniji je prišla v programski svet RTV, kjer izpolnjuje ideološko motivirane ukaze o demontaži nacionalke, na Twitterju pa poziva k neplačevanju RTV-prispevka in objavlja zapise v podporo skrajni desnici. (Na fotografiji na volilni konvenciji stranke SDS v Celju leta 2018.)
© Borut Krajnc

Na zaupanje ministra za kulturo v kabinet Vaska Simonitija prihaja pevka Alenka Gotar. Slednja je na zadnjih državnozborskih volitvah kandidirala na listi stranke SDS, zdaj pa se bo nekdanja predstavnica Slovenije na Evroviziji ukvarjala z mediji, spremljala medijsko zakonodajo in vodila različne razpise.

Nekdanja predstavnica Slovenije na Evroviziji se bo ukvarjala z mediji, spremljala medijsko zakonodajo in vodila različne razpise.

Alenka Gotar, ki svoja s stranko SDS usklajena politična prepričanja nemalokrat tudi javno izraža prek družabnih omrežij, je bila kmalu po nastopu tretje Janševe vlade izvoljena za članico programskega sveta RTV Slovenija. Od sredine avgusta oziroma v času nastajanja nove za marsikatero referenčno institucijo sporne medijske zakonodaje, saj si želi z njo Janševa oblast podrediti medije, pa dela na resornem ministrstvu Vaska Simonitija. Kot so na ministrstvu povedali za Večer, bo osnovna plača Alenke Gotar dobrih 1500 evrov neto.

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.