Grega Repovž

 |  Mladina 37  |  Družba

Da se – tudi plesati!

Ob koncu poletja se je začela opogumljati še plesna kultura in pokazala, da je mogoče plesati v množici tudi tako, da se spoštujejo protikoronski ukrepi. Zdaj bo težava le mraz.

Pripravljeno za ples – ograjeni prostori na festivalu Smile

Pripravljeno za ples – ograjeni prostori na festivalu Smile
© Marko Delbello Ocepek, Smile

Čeprav v slovenskih medijih kultura plesnih zabav, na katerih domači in tuji didžeji s pogosto virtuoznimi in vrhunskimi nastopi prevzamejo telesa in misli plešočih, še vedno prepogosto velja zgolj za profano zabavo z uporabo različnih spodbujeval, je Slovenija na tem področju zgledno razvita država. Glede na velikost ima res močno razvito klubsko sceno, dobre didžeje in kruje, veliko izvrstnih producentov in organizatorjev, precej zaslug za to ima Metelkova. A koronska kriza je plesno kulturo in veselje do plesa grobo prizadela, saj je na te prireditve vrgla temno senco, ker naj bi bile vir množičnih okužb. Takšno mnenje ni neupravičeno, ampak dokaj utemeljeno. Kako torej narediti rave, ne da bi se teden pozneje razkrilo, da je bil vir množične okužbe? Kako pripraviti večer z dvema, tremi didžeji, ne da bi pri tem plešoči v žaru dobre volje in uživanja v plesu kršili zapovedi in pravila? In ne da bi se morda res okužili? Je to sploh mogoče? Je!

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članek, je cena 4,2 EUR. S tem nakupom si zagotovite tudi enotedenski dostop do vseh ostalih zaklenjenih vsebin. Kako do tedenskega zakupa?

Pošljite SMS s vsebino MLADINA2 na številko 7890 in prejeto kodo prepišite v okvirček ter pritisnite na gumb pošlji

Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

Tedenski zakup ogleda člankov
Za ta nakup se je potrebno .

4,2 €

Za daljše časovne zakupe se splača postati naročnik Mladine.

Mesečna naročnina, ki jo je mogoče kadarkoli prekiniti, znaša že od 15,8 EUR dalje:

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.