DK, STA

 |  Svet

Wenders: »Bodo morali ljudje namesto v kinematografe na barikade?«

Nemški režiser Wim Wenders ustvarja novi film o švicarskem arhitektu Petru Zumthorju

Nebo nad Berlinom

Nebo nad Berlinom

Nemški režiser Wim Wenders, ki je najbolj znan po filmu Nebo nad Berlinom iz leta 1987, je napovedal, da ustvarja novi film o švicarskem arhitektu Petru Zumthorju. "Njegovo delo mi veliko pomeni. Sledil sem nastanku dveh njegovih verjetno najpomembnejših stvaritev - nove zgradbe Muzeja LACMA v Los Angelesu in razširitvi stavbe fundacije Beyeler v Baslu z dodatnim, prostornim novim razstavnim prostorom," je o Zumthorjevem delu povedal režiser.

Trenutno še ne ve, kdaj bo film predstavil svetu. Želi si klasične premiere v kinu, saj meni, da za film ni boljšega prebujanja, kot je prikaz v kinematografu, kjer ga hkrati občuduje na stotine parov oči.

p9frNQBLlRg

V danih razmerah Wendersa preveva skepticizem glede prihodnosti. Med drugim se sprašuje, ali niso ob epidemiji novega koronavirusa in ob aktualni politični situaciji v svetu zadeve že tako pereče, da bodo morali ljudje namesto v kinematografe na barikade?

9e590FeeGCM

Wenders se je udeležil tudi sklopa pogovorov na Beneškem filmskem festivalu z naslovom Life Through a Different Lens: Contactless Connections (Življenje skozi različne prizme: Brezstične povezave).

lYWnRmdpCBk

PREBERITE TUDI:

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.