Uredništvo

 |  Kultura

Je v Šiški še kaj »odprtega«?

Letošnjemu Šiška “Open” so ukrepi NIJZ nataknili navednice, saj prizorišču postavljajo ograje

Kino Šiška

Kino Šiška
© kinosiska.si

Na Trgu pred Kinom Šiška bo danes od 15. ure dalje potekal četrti dan urbanega dogajanja in glasbe Šiška "Open." Poleg grafitarjev, urbanih plesalcev, DJ-ev, delavnic in Knjižnice pod krošnjami bodo na odru na prostem nastopili finalisti Špil lige, svoj prvenec pa bodo predstavili Pijammies. Vstop je seveda tudi letos brezplačen, na dogodku pa je potrebno upoštevati navodila in priporočila organizatorja. o.

Popoldansko petkovo dogajanje so pripravili v sodelovanju z različnimi kulturnimi, plesnimi in mladinskimi organizacijami, ki soustvarjajo urbani kulturni utrip Šiške in mesta Ljubljana. Grafitarji se bodo predstavili v sklopu graffiti jam-a, z Urbano sceno bo trg preletel freestyle cypher, Mladi zmaji Šiška bodo organizirali delavnico glasbene produkcije, Društvo GUMB ustvarjalne delavnice recikliranja, sprostili pa se boste lahko v Knjižnici pod krošnjami.

Koncertni program se bo začel s štirimi finalisti letošnje, že sedme sezone Špil lige: indie pop dvojcem Shiver River, ki se navdihuje pri Kingu Krulu, Cosmu Pykeu in sodobni R&B glasbi; vztrajnimi pank mladci JAJA BOJZ,; alternativnimi rokerji DeBeat; kamniško peterico Before Time, ki na stičišču funka, rocka in psihedelije ustvarja brezčasne napeve. 

Zaključek celodnevnega dogajanja pa bo letos pripadel enemu največjih slovenskih glasbenih presenečenj preteklega leta, instrumentalni sedmerici Pijammies. Jazz-funk fuzijo smo si med drugim lahko ogledali na festivalu MENT Ljubljana in na Štreamu, tokrat pa bodo predstavili težko pričakovani studijski prvenec. Ob vplivu različnih glasbenih stilov kot so Weather Report ali Snarky Puppy, prepričajo z neverjetno energičnostjo živega nastopa.

b3NDq0dQW-M

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.