DK, STA

19. 9. 2020  |  Politika

»Trump me je grabil in poljubljal proti moji volji«

Še ena v nizu obtožb spolnega napada predsednika ZDA

Donal Trump

Donal Trump
© Flickr

Jenna Ellis, pravna svetovalka predsedniške kampanje Donalda Trumpa, je v četrtek zanikala zadnjo v vrsti obtožb spolnega napada. Zagrozila je tudi s pravnim ukrepanjem proti britanskemu časniku Guardian, ki je objavil pogovor z nekdanjo manekenko Amy Dorris, ki Trumpa obtožuje, da jo je proti njeni volji poljubljal in grabil.

Dorris pravi, da si je s svojim zaročencem ogledala teniški turnir US Open leta 1997, ko je bila stara 24 let. Bila sta gosta Donalda Trumpa v njegovi VIP loži. Trump naj bi jo pred toaletnimi prostori lože potegnil k sebi, ji potisnil jezik v usta in ter jo začel grabiti po vsem telesu, zato ga je odrinila stran.

Guardian je ob tem objavil tudi fotografije omenjenega dne na teniškem turnirju, ki jih je posredovala Dorris skupaj z vstopnico, ki jo je ohranila.

"Navedbe so popolnoma lažne. Razmislili bomo o vseh razpoložljivih pravnih sredstvih proti Guardianu za to obrekljivo objavo nepotrjene zgodbe," je v odzivu sporočila Trumpova pravnica.

Guardian je ob tem objavil tudi fotografije omenjenega dne na teniškem turnirju, ki jih je posredovala Dorris skupaj z vstopnico, ki jo je ohranila.

Trump se sooča s številnimi podobnimi obtožbami, ki jih vse zanika. Leta 2016 je bil pred volitvami objavljen posnetek oddaje Access Hollywood iz leta 2005, na katerem se hvali, da lahko kot slavna in bogata oseba počne z ženskami, kar mu pade na pamet. Trump je objavljeno priznal, se opravičil, vendar pa dejal, da se je le bahal.

Dorris je za Guardian povedala, da je razmišljala o izpovedi že leta 2016, vendar tega ni storila iz strahu za svojo družino. "Sedaj sta moji dvojčici stari 13 let in želim jima dati vedeti, da ne smeta pustiti nikomur, da z njima počne, kar si želi," je dejala.

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.