Danes je nov dan

 |  Družba  |  Agrument

Korupcija-20

Wikimedia Commons

Wikimedia Commons

V luči tega, da dosegamo nove Covid rekorde, in beremo o (pre)zasedenih bolnišnicah, je čas, da potegnemo črto pod vladnimi zdravstvenimi ukrepi. 

Začelo se je s paniko o pomanjkanju ventilatorjev, čeprav je bilo pred izbruhom epidemije v Sloveniji najmanj 168 primernih ventilatorjev, več kot 100 pa jih je v prvih tednih naročil samo UKC. Sporni posel s podjetjem Geneplanet je bil na koncu razveljaven, vendar se s tem zgodba o preplačanih in neustreznih ventilatorjih ni končala. Tako je brez omejitev uporabnih 12 od 148 respiratorjev, ki jih je vlada kupila med epidemijo, vsi pa so trenutno v skladišču.

Posel z Geneplanet je dobil kar nekaj epilogov, a nobene razrešitve. Zaradi kriminalističnih preiskav glede nakupa respiratorjev in pridržanja ministra Počivalška je nepreklicno (!) odstopil Aleš Hojs. Na drugi strani je s položaja direktorja FURS-a odletel Peter Jenko, saj ni hotel ustaviti preiskave glede nabave ventilatorjev.

Morda pa si res drugega kot zanič ventilatorjev ne zaslužimo.

Agrument ustvarja Danes je nov dan.

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.