Uredništvo

 |  Politika

Mesec: »Ukinja se redna zaposlitev, predvsem za mlajše«

IZJAVA DNEVA

"Svetovalec vlade Simič napoveduje, da bo odpravil 'birokratsko oviro', po kateri mali podjetnik (s. p.) ne sme delati samo za enega delodajalca."

"Kar je logično: če espe dela samo za enega delodajalca, ni podjetnik, pač pa prekarno zaposlen delavec. Brez pravice do bolniške, dopusta, regresa, nadur in z minimalnimi prispevki za pokojnino."

"In obratno: če bi lahko espeji delali samo za enega delodajalca, zakaj bi firme zaposlovale? Saj se jim vendar bistveno bolj splača najeti cenejšega espeja brez pravic, ki ga lahko kadarkoli odpustijo."

"Simič torej pod pretvezo ukinjanja 'birokratskih ovir' v resnici ukinja redno zaposlitev, predvsem za mlajše. Če bi njegova reforma uspela, bi se espeji vsekakor namnožili, a ne kot podjetniki, pač pa kot prekarno zaposleni delavci brez pravic."

(Luka Mesec, koordinator Levice, o napovedi Ivana Simiča, predsednika vladnega strateškega sveta za debirokratizacijo, da bodo mali podjetniki lahko delali samo za enega delodajalca; via Facebook)

Luka Mesec

Luka Mesec
© Borut Krajnc

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.