IK, STA

 |  Politika

Jurša: »DeSUS čakajo napeti časi«

V stranki pričakujejo, da bo vodenje prevzel nekdo, ki je pripravljen narediti vse, da bi stranka prestopila parlamentarni prag

Franc Jurša

Franc Jurša
© Flickr

Po tem ko je Aleksandra Pivec odstopila z mesta ministrice za kmetijstvo in izstopila iz DeSUS, vodja strankinih poslancev Franc Jurša ocenjuje, da stranko do kongresa čakajo "napeti časi". Odstop z mesta ministrice je, tako Jurša, pričakovan, a pozen. Meni, da bi morala odstopiti že prej.

Izstopu iz stranke pa bodo verjeli šele, ko bodo videli izstopno izjavo, je dodal. "Glede na to, da Pivčeva zelo rada spreminja odstopne izjave, tudi v tem primeru ne moremo verjeti, da je to dejansko naredila," je pojasnil po koncu seje.

Zaslišanje novega kmetijskega ministra v DZ je, tako Jurša, pričakovati že konec tega tedna oziroma v začetku naslednjega. V DeSUS so že povedali, da za novega kmetijskega ministra predlagajo dosedanjega državnega sekretarja na kmetijskem ministrstvu Jožeta Podgorška.

"Glede na to, da Pivčeva zelo rada spreminja odstopne izjave, tudi v tem primeru ne moremo verjeti, da je to dejansko naredila."

Franc Jurša,
vodja poslancev DeSUS

Ogovarjati na vprašanje, kdo bo prevzel vodenje stranke, je prezgodaj, je povedal Jurša. Kot je pojasnil, nima niti podatkov o tem, kdo bo na prihajajočem kongresu kandidiral za predsednika stranke, niti o tem, ali je že kdo podal izjavo o kandidaturi.

Glede že napovedane kandidature Aleksandre Pivec za predsednico DeSUS pa je Jurša odgovoril, da lahko iz stranke izstopiš in se ponovno včlaniš ter lahko ponovno kandidira.

Sicer pričakujejo, da bo vodenje stranke prevzel nekdo, ki ima v stranki "določen staž in ki je pripravljen narediti vse, da bi stranka prestopila parlamentarni prag". Bo pa oseba, ki bo prevzela vodenje stranke, morala postati tudi članica vlade. "Predsednik vlade na tem vztraja in mislim, da v tem primeru ne bo drugače," je še dodal Jurša.

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.