Borut Mekina

 |  Politika

Hojsova parcela: kraja pri belem dnevu

TV Slovenija je objavila nadaljevanje Mladinine zgodbe o Hojsovi parceli

Parcela ob obali

Parcela ob obali
© RTVSLO

Novinarka TV Slovenija Eugenija Carl je včeraj v prispevku objavila nadaljevanje Mladinine zgodbe o Hojsovi parceli, o kateri smo poročali prejšnji mesec ter razkrili, da je notranji minister Aleš Hojs lani na obali kupil prelepo parcelo po izjemno nizki ceni. Za 882 kvadratnih metrov parcele v Kolombanu s prelepimo pogledom na morje je namreč odštel zgolj 75.910 evrov (brez davka).

To mu je uspelo s pomočjo zvez in poznanstev, njegov kolega, koprski župan Boris Popovič je namreč parcelo sprva izjemno poceni prodal kolegu svojega svetovalca – poceni češ da parcela ni komunalno opremljena. Nato se je občina odločila, da jo bo sama komunalno opremila, omenjeni kolega pa je nato pod mizo parcele prodal po nizki ceni izbrani druščini. Poleg Aleša Hojsa je zemljiške kupil seveda tudi koprski župan Boris Popovič.

Prispevek TV Slovenija

Prispevek TV Slovenija
© RTVSLO

Popovič in Hojs sta za približno enako veliki parceli plačala okoli 80 tisoč evrov, a Popovič (uradno njegova soproga Eva) se je zgolj mesec dni po nakupu odločil, da bo parcelo prodal, kot je poročala včeraj TV Slovenija, po ceni 180 tisoč evrov.

Protikorupcijska komisija, tožilstvo in policija po naših informacijah primer še preučujejo, odločitve, ali bodo v okviru svojih pristojnosti sprožili postopke pa še niso sprejeli.

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.