Gregor Kocijančič

 |  Mladina 42  |  Družba

Džungla med štirimi stenami

Razcvet ukvarjanja s sobnimi rastlinami, ki ga je pandemija koronavirusne bolezni še dodatno pospešila

Tilyen Mucik in Tjaša Jarc, soustanoviteljici Džungle, naše prve spletne trgovine z rastlinami

Tilyen Mucik in Tjaša Jarc, soustanoviteljici Džungle, naše prve spletne trgovine z rastlinami
© Matej Nahtigal

Če bodo fikusi, monstere in taščini jeziki, s katerimi ste okrasili dnevno sobo, zaradi zanemarjanja ali pretirane nege začeli kazati prve znake umiranja, se lahko za napotke o pravilni oskrbi sobnih rastlin obrnete na splet. Po nekaj seansah guglanja vam bodo pametni algoritmi, ki sledijo vsaki vaši spletni pustolovščini, začeli ponujati različne izdelke, povezane s sodobno manijo zbiranja lončnic. Med podrsavanjem po zaslonu pametnega telefona se bo na primer pojavil oglas za majico, ki jo krasi napis »Proud plant mom«, torej »Ponosna mama rastlin«; le nekaj klikov stran boste od tega, da bodo celo naključni mimoidoči vedeli, da v duhu milenijskega načina življenja namesto otrok rajši vzgajate lončnice. Morda pa bo objave na vašem najljubšem spletnem družabnem omrežju popestril tarčni oglas kakega plantfluencerja, torej spletnega »vplivneža«, ki nekajdesettisočglavo občinstvo, med katerim je vse polno navdušencev nad sobno botaniko, dan za dnem razveseljuje z deljenjem nasvetov o zalivanju, obrezovanju in presajanju sobnih rastlin.

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članek, je cena 4,2 EUR. S tem nakupom si zagotovite tudi enotedenski dostop do vseh ostalih zaklenjenih vsebin. Kako do tedenskega zakupa?

Pošljite SMS s vsebino MLADINA2 na številko 7890 in prejeto kodo prepišite v okvirček ter pritisnite na gumb pošlji

Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

Tedenski zakup ogleda člankov
Za ta nakup se je potrebno .

4,2 €

Za daljše časovne zakupe se splača postati naročnik Mladine.

Mesečna naročnina, ki jo je mogoče kadarkoli prekiniti, znaša že od 15,8 EUR dalje:

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.