Monika Weiss

 |  Mladina 42  |  Politika

Janšev 10,5-milijardni blef

Janševa vlada je za osnutek projektov za okrevanje Slovenije iz Bruslja prejela klofuto

Ponosno sporočilo vlade po končanih pogajanjih v Bruslju. Zna se zgoditi, da bo od tega ponosa na koncu ostalo bolj malo.

Ponosno sporočilo vlade po končanih pogajanjih v Bruslju. Zna se zgoditi, da bo od tega ponosa na koncu ostalo bolj malo.

Prejšnji četrtek, 8. oktobra, je vlada obravnavala izredno pomemben finančni dokument – osnutek nacionalnega načrta za okrevanje in odpornost. To je, na kratko, dokument, na podlagi katerega bi morala v Slovenijo priteči vsaj polovica od razvpitih 10,5 milijarde evrov, ki naj bi jih premier Janez Janša 21. julija izpogajal v Bruslju. A Bruselj je prvi osnutek dokumenta s seznamom načrtovanih projektov za okrevanje, milo rečeno, raztrgal.

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članek, je cena 4,2 EUR. S tem nakupom si zagotovite tudi enotedenski dostop do vseh ostalih zaklenjenih vsebin. Kako do tedenskega zakupa?

Pošljite SMS s vsebino MLADINA2 na številko 7890 in prejeto kodo prepišite v okvirček ter pritisnite na gumb pošlji

Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

Tedenski zakup ogleda člankov
Za ta nakup se je potrebno .

4,2 €

Za daljše časovne zakupe se splača postati naročnik Mladine.

Mesečna naročnina, ki jo je mogoče kadarkoli prekiniti, znaša že od 15,8 EUR dalje:

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.