IK, STA

22. 10. 2020  |  Svet

Trump zapustil televizijski intervju 

Neprijetna vprašanja novinarke so bila za predsednika ZDA preveč

Donald Trump, predsednik ZDA

Donald Trump, predsednik ZDA
© Uradna fotografija Bele hiše / Flickr

Ameriški predsednik Donald Trump je v sredo po 45 minutah predčasno končal intervju s televizijo CBS za priljubljeno oddajo "60 minut" (60 minutes), nato pa po Twitterju in na zborovanju v Pensilvaniji napadel voditeljico, ker mu ni bil všeč njen ton in njena vprašanja.

Na Twitterju je zagrozil, da bo Bela hiša objavila celoten posnetek intervjuja, še preden bo objavljen v nedeljo v posebni oddaji namenjeni intervjujem s Trumpom in podpredsednikom Mikom Penceom ter demokratskim predsedniškim kandidatom Josephom Bidnom in podpredsedniško kandidatko Kamalo Harris.

"Z veseljem vam sporočam, da zaradi točnosti poročanja razmišljam o objavi mojega intervjuja z Leslie Stahl v oddaji 60 minut, preden bo objavljen. To bo narejeno zato, da bodo lahko vsi videli, za kaj gre v lažnem in pristranskem intervjuju. Vsi bi morali primerjati ta grozen vdor v volitve z nedavnimi intervjuji zaspanega Joa Bidna," je tvitnil Trump.

7jPIcHAbAfs

Objavil je tudi fotografijo voditeljice Leslie Stahl v Beli hiši in jo "zatožil", da nima maske ter kup fotografij, kako sedita med intervjujem. Na zborovanju pred svojimi volivci v Pensilvaniji je kasneje vse pozval, naj gledajo oddajo 60 minut, ker bodo uživali, Stahlova pa ne bo srečna.

Bela hiša je potem zatrdila, da Trump ni predčasno zapustil intervjuja, objavili so tudi fotografijo, kako tiskovna predstavnica Bele hiše Kayleigh McEnnany predaja Stahlovi debelo enciklopedijo Trumpovih dosežkov na področju zdravstva.

Kaj je tako razburilo Turmpa, ni bilo takoj jasno, vendar viri blizu televizije CBS in Bele hiše poročajo, da so bila to vprašanja. Trump je imel isti dan intervju za televizijo Fox News in tam pričakovano ni bilo nobenih težav, saj je Fox News naklonjen republikancem in desnici. 

Leslie Stahl naj bi Trumpa spraševala, zakaj poziva k aretaciji guvernerke Michigana Gretchen Whitmer, potem ko je FBI nedavno preprečil njeno ugrabitev s strani nasprotnikov ukrepov proti pandemiji koronavirusa.

Razjezilo naj bi ga tudi vprašanje, ki je izražalo dvom v njegove trditve o tem, koliko ljudi ima na zborovanjih, ter vprašanja o njegovih napadih na direktorja Nacionalnega inštituta za zdravstvo Anthonyja Faucija.

Leslie Stahl naj bi ga razjezila tudi z zanikanjem njegove obtožbe, da je vlada Baracka Obame leta 2016 vohunila za njegovo kampanjo, in vprašanji, ki vzbujajo dvom v kredibilnost zadnjih obtožb na račun Joa Bidna in njegovega sina Hunterja. 

t7UDxfvMG2g

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.