IK, STA

 |  Politika

Policija v treh dneh ugotovila 1221 kršitev 

Policisti so od četrtka do sobote v zvezi s poostrenimi vladnimi ukrepi izvedli nadzor na 6770 krajih ter prejeli 74 prijav občanov o domnevnih kršitvah

Če mislite, da ste se po krivici znašli v policijskem postopku, pomoč poiščite na www.pravnamreza.si

Če mislite, da ste se po krivici znašli v policijskem postopku, pomoč poiščite na www.pravnamreza.si
© Borut Krajnc

Policisti po državi so od četrtka do sobote v zvezi s poostrenimi vladnimi ukrepi za zajezitev epidemije novega koronavirusa izvedli nadzor na 6770 krajih ter prejeli 74 prijav občanov o domnevnih kršitvah. Skupno je bilo ugotovljenih 1221 kršitev odlokov, od tega je bilo izrečenih 1038 opozoril ter izdanih ali uvedenih 183 glob oz. prekrškovnih postopkov.

V štirih primerih so policisti podali predlog zdravstvenemu inšpektoratu, so za STA pojasnili na Generalni policijski upravi.

Medtem so kranjski policisti v soboto obravnavali dva primera prijav varnostnikov zaradi nenošenja mask občanov v trgovinah. Opoldan so v istem dogodku obravnavali moškega in žensko, ki nista upoštevala opozorila varnostnika, naj si v trgovini nadeneta maski. Upoštevala nista niti policistov, so danes sporočili iz Policijske uprave Kranj.

V drugem primeru je moški na opozorilo varnostnika reagiral z grožnjo, da ima orožje, zatem pa se je odpeljal s kraja. Policisti so ga izsledili. Moški je bil pod vplivom alkohola, policija pa ga obravnava zaradi nenošenja maske, neupoštevanja ukrepov varnostnika in vožnje pod vplivom alkohola.

Od četrtka pa do vključno 11. aprila veljajo omejitveni ukrepi, s katerimi želi vlada zajeziti nadaljnje širjenje novega koronavirusa. Prepovedano je prehajanje med statističnimi regijami, razen ob predložitvi negativnega testa PCR, dokazila o cepljenju ali prebolelosti covida-19. Pri tem velja nekaj izjem, med njimi je tudi prihod na delo.

Omejeno je tudi zbiranje ljudi, izjema so le člani ožjih družinskih članov ali članov skupnega gospodinjstva. Prepovedane so vse prireditve, shodi, slavja, praznovanja in poroke. Slednje so dovoljene le z dovoljenjem ministra. Obvezno je nošenje mask na vseh javnih prostorih, tudi na prostem.

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.