Policisti nad študente

Spoštovani. V prispevku z naslovom „Policisti nad študente“ novinarke Pie Nikolič je povzeto, da so policisti izrekali žaljivke, da so bili nasilni, da naj bi policisti neznanega študenta pred vhodom enega od blokov porinili na tla in mu na hrbtu zvijali roko, ter da so popisali študenta in mu niso podali pojasnil.

Kakor smo vašemu mediju na vprašanja novinarke Pie Nikolič že pojasnili v našem predhodnem odgovoru, smo v sredo, 5. 5. 2021, zgodaj zjutraj prejeli obvestilo ene izmed varnostnih služb, da se je na območju Rožne Doline, kjer opravljajo naloge varovanja, zbralo več oseb, ki kršijo hišni red.

Policisti so ugotovili, da se je na spontanem shodu zbralo okoli 60 oseb, ki so se ob prihodu več patrulj razšle in kršitve javnega reda niso zaznali. Policisti o dogodku še zbirajo obvestila in bodo v primeru ugotovljenih kršitev ustrezno ukrepali.

Odločno zanikamo navedbe, da bi bili policisti v postopkih žaljivi, prav tako niso bili v teh postopkih nasilni in v nobenem primeru niso uporabljali nobenih prisilnih sredstev ali fizične sile. Drži, da so policisti med postopkom ugotavljali identiteto več oseb in izrekli ukaze osebam, naj se razidejo. Policisti so ravnali sorazmerno in glede na to, da so osebe upoštevale ukaze policije in se razšle, niso izvajali drugih ukrepov in kot že povedano niso zaznali kršitev javnega reda. Osebam v postopkih je bilo pojasnjeno, da bomo preverili elemente morebitnih kršitev, ki pa se v nadaljnjem preverjanju niso ugotovili.

Lepo pozdravljeni.

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.