Uredništvo

 |  Politika

V času sedanje vlade neonacisti v Sloveniji ponovno doživljajo prerod

In pri tem uživajo očitno podporo stranke SDS

Jutri v naslovni temi nove Mladine preberite obsežen članek Erika Valenčiča, v katerem obravnava tako imenovano koalicijo sovraštva oziroma neonacizem v Sloveniji. "Med neonacisti v Sloveniji ni več pomembno, kdo je po narodnosti Slovenec; sebe prvenstveno vidijo kot belce, ki branijo belo Evropo," je med drugim zapisal. Slovenska obveščevalno-varnostna agencija je v letošnjem tajnem Poročilu o delu in finančnem poslovanju poudarila, da sta se neonacistični skupini Blood & Honour Slovenia in Narodni blok organizirali v rumene jopiče kot protiutež protivladnim protestom.

"V SDS se zavedajo tanke črte, po kateri hodijo: lahko omalovažuješ holokavst, lahko širiš nestrpnost, sovraštvo in antisemitizem, lahko sodeluješ z neonacisti, samo ne govori na glas, da si fašist."

Erik Valenčič

"V SDS se zavedajo tanke črte, po kateri hodijo: lahko omalovažuješ holokavst, lahko širiš nestrpnost, sovraštvo in antisemitizem, lahko sodeluješ z neonacisti, samo ne govori na glas, da si fašist," je poudaril Valenčič in dodal, da je ironično, da ljubljanski župan Janković nenehno omenja, da je Ljubljana antifašistično mesto, le sto metrov od njegove pisarne pa je gnezdo neonacistov.

Kdo so slovenski neonacisti, kakšne povezave imajo z vladajočo politiko pa razkrivamo v novi Mladini, ki izide v petek, 23. julija.

Obvezno branje – ne zamudite!

MLADINA 29 2021

MLADINA 29 2021
© Mladina

FOTOGRAFIJE NA NASLOVNICI

Levo zgoraj: Janez Janša, slavnostni govornik ob 70. obletnici ustanovitve domobranskih enot v Rovtah. Rovte, 25. avgust 2013. Med poslušalci so bili tudi neonacisti. (Foto: Maj Pavček)

Desno zgoraj: V ospredju član SDS Branko Grims. Levo od njega rumena zastava Generacije identitete, desno za njim, z modro kapuco na glavi, neonacist Sekulović. Jelšane, 27. april 2019. (Foto: POP TV)

Levo spodaj: Neonacisti velikokrat pozirajo s stisnjenimi pestmi ali z nacističnimi pozdravi in potem te fotografije delijo med seboj na družbenih omrežjih.

Desno spodaj: Urban Purgar, urednik NTA, med obiskom Kočevskega roga maja letos.

Več informacij o naročnini na Mladino na tej spletni povezavi >>

Lahko nam tudi pišete na e-naslov narocnine@mladina.si ali na poštni naslov Mladina, Dunajska 51, Ljubljana.

Dosegljivi smo tudi na telefonski številki 01 230 65 30.

Dostavimo tudi na dom! Naročniki prejmejo izvod Mladine v petek zjutraj!

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.