Borut Mekina

 |  Mladina 42  |  Politika

Soros in Slovenija

Kdo je Soros in zakaj smo ga odlikovali

George Soros in Milan Kučan leta 2002 /

George Soros in Milan Kučan leta 2002 
© Bobo

Janez Janša se je v zadnjem letu večkrat obregnil ob Bruselj, a tokrat sta bila odziv in kritika voditeljev EU institucij veliko ostrejša kot doslej. Janšo so zaradi tvita, v katerem je delegacijo EU parlamenta označil za »lutke Sorosa v Evropskem parlamentu«, kritizirali predvsem zaradi njegovega antisemitskega tona. Kot pravi Brankica Petković, dolgoletna raziskovalka z Mirovnega inštituta, je antisemitizem seveda tudi slikanje namišljenih sovražnikov, kjer akterju pripisujemo nekakšen skrit manipulativen namen, njegovim lutkam, v tem primeru evroposlancem, pa recimo Janša s tem odreka zmožnosti neodvisnega, premišljenega delovanja. »Očitno seveda je, da v EU te vzorce hitreje prepoznajo. Celo mi, politični analitiki, dejansko danes v Sloveniji na takšne izpade nismo več občutljivi,« pravi Petkovićeva.

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članek, je cena 4,2 EUR. S tem nakupom si zagotovite tudi enotedenski dostop do vseh ostalih zaklenjenih vsebin. Kako do tedenskega zakupa?

Pošljite SMS s vsebino MLADINA2 na številko 7890 in prejeto kodo prepišite v okvirček ter pritisnite na gumb pošlji

Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

Tedenski zakup ogleda člankov
Za ta nakup se je potrebno .

4,2 €

Za daljše časovne zakupe se splača postati naročnik Mladine.

Mesečna naročnina, ki jo je mogoče kadarkoli prekiniti, znaša že od 15,8 EUR dalje:

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.