Danes je nov dan

 |  Družba  |  Agrument

Napake so edina stalnica vlade

Danes je nov dan

Danes je nov dan

Zdravstvena kriza v obliki pandemije je razgalila vso bedo ljudi, ki se v javnosti postavljajo kot heroji osamosvojitve. Obrazi so enaki, ukrepi pa protiustavni, kontradiktorni in neučinkoviti. Živimo v državi, kjer je vsakodnevni delež pozitivnih testov večji od deleža tistih, ki podpirajo vlado.

Zaenkrat pri nas še ne podiramo neslavnih rekordov kot v Bolgariji in Romuniji, a trend je zelo neobetaven. Po zafurani vladni cepilni kampanji je še sreča, da ni delež cepljenih še bližje mizernim številkam, ki jih beležijo širom Vzhodne Evrope.

Zdravstveni sistem je izrazito obremenjen, vlada pa kot protiutež predlaga strožje preverjanje PCT pogojev. Kot da tega ukrepa ne bi morali upoštevati že zdaj. Ampak vlada se v letu in pol pandemije ni uspela (ali želela) naučiti, da je treba težave naslavljati sistemsko. Od izboljšanja prezračevalnih sistemov do dela od doma za vse, ki bi tako lahko delali v varnih razmerah brez ogrožanja svojega ali zdravja drugih ljudi.

Agrument ustvarja Danes je nov dan.

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.