DK, STA

 |  Svet

»Dokler ni velikega izbruha, ne bomo spreminjali ukrepov«

V Pekingu kljub omikronu ne spreminjajo olimpijskih načrtov

Čeprav se tudi na Kitajskem, prizorišču naslednjih olimpijskih iger (OI), vse hitreje širi virusna različica omikron, to ne spreminja načrtov prirediteljev iger v Pekingu, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Načrti ostajajo nespremenjeni, čeprav so tudi v bližini Pekinga že zaznali prve okužbe z različico omikron, dpa povzema prireditelje iger.

"Ne glede na to, s kakšnimi izzivi se bomo srečali in kakšne težave nas čakajo, smo odločeni, da izvedemo uspešne igre," je na srečanju z novinarji dejal predstavnik organizacijskega odbora iger Zhao Weidong.

"Ne glede na to, s kakšnimi izzivi se bomo srečali in kakšne težave nas čakajo, smo odločeni, da izvedemo uspešne igre."

Zhao Weidong,
predstavnik organizacijskega odbora OI

Prve primere okužb z različico omikron so konec tedna zaznali v mestu Tianjin blizu Pekinga. A že zaradi tako strogih ukrepov v boju s pandemijo prireditelji zaradi teh primerov ne bodo spreminjali strategije izvedbe iger.

"Dokler ni velikega izbruha v katerem od območij, kjer bodo tekmovanja, ne bomo spreminjali naše taktike glede ukrepov," pa je pojasnil izvršni direktor urada za nadzor nad pandemijo Huang Chun.

Številko okužb je v Tianjinu v ponedeljek naraslo na 50, oblasti so pozvale prebivalce, naj ne zapuščajo mesta, 100.000 delavcem, ki se sicer vsak dan vozijo na delo v Peking, pa so svetovali delo od doma.

BditZvAzCFs

W_oTuYxrYmE

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.