Uredništvo

 |  Družba

»Večina Slovencev zvesto sledi kapitalistični logiki svojih sprevrženih voditeljev«

IZJAVA DNEVA

"Velika večina Slovencev namreč zelo zvesto sledi novokomponirani kapitalistični logiki svojih sprevrženih voditeljev. Glavne signale za neobčutljivost in skrajni povzpetniški egoizem dobivamo ljudje od oblasti, saj prav ona z neupoštevanjem zakonov, z delitvijo družbenega bogastva med svoje pripadnike, z brutalno logiko kapitalskih odnosov, ki jih postavlja celo pred življenje (covid) …, določa nova etična merila družbe. Velik del Slovencev jim ubogljivo sledi; sploh če jim prinašajo osebne koristi." 

"Ura tiktaka vedno glasneje. Če se ne bomo uprli, vsak zase in potem vsi skupaj, če ne bomo kot posamezniki razmišljali manj egoistično, manj koristoljubno in bolj etično, v smislu starih vrednot, pa magari vred­not desetih zapovedi, nam bo ta svet razneslo pred obrazom."

(Pisatelj in režiser Vinko Möderndorfer o tem, da glavne signale za neobčutljivost in egoizem dobivamo od oblasti; v intervjuju za Nedelo)

 Vinko Möderndorfer na petkovih protivladnih protestih

Vinko Möderndorfer na petkovih protivladnih protestih
© Borut Krajnc

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.