DK, STA

 |  Svet

Izrael kljub rekordnemu številu bolnikov opušča covidna potrdila

Doslej so morali izraelski državljani s covidnimi potrdili dokazovati, da so cepljeni proti covidu-19 ali prebolevniki

Izrael je kljub rekordnemu številu covidnih bolnikov praktično opustil politiko covidnih potrdil. Doslej so morali izraelski državljani  s covidnimi potrdili dokazovati, da so cepljeni proti covidu-19 ali prebolevniki, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Od danes dalje velja, da covidna potrdila niso več obvezna, razen na večjih dogodkih, kot so poroke. To pomeni, da lahko poslej vsakdo obišče restavracijo, kino ali hotel brez covidnega potrdila ali dokazila o negativnem testu na novi koronavirus. Sprememba pravil pomeni tudi, da necepljenim osebam ob odhodu iz Izraela ne bo več treba dokazovati, da so njihovi testi na novi koronavirus negativni.

Do ublažitve ukrepov v Izraelu prihaja kljub temu, da se trenutno v bolnišnicah zdravi več kot 1200 ljudi covidnih bolnikov, kar je največ do začetka pandemije v državi z 9,4 milijona prebivalci.

V Izraelu so v nedeljo potrdili 33.394 novih okužb z novim koronavirusom, kar je bistveno manj od prejšnjih vrhuncev, ko so v enem dnevu dosegli tudi do 85.000 novih okužb.

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.