Hudo / Tigrov zrezek
Meso iz laboratorija
Pride tak dan, ko človeka prime, da bi odprl pivo in na žar vrgel tigrov zrezek. Ker je ravno tigrovo leto. Ali pa levji burger. Ker gre svet tako ali tako v maloro. Če nisi nikoli poskusil kralja živali, si sploh jedel meso? Tigrov zrezek, polpet iz leva, zebrini suši zvitki, žirafina krača ter olje iz slona, vse našteto dejansko obstaja, a ne prihaja iz savane, temveč iz laboratorija. Delčke tkiv, iz katerih ustvarijo meso, odvzamejo divjim, zdravim živalim, ki še naprej srečno živijo v Afriki, odvzete celice pa nato nahranijo z aminokislinami, ogljikovimi hidrati, maščobami, vitamini in minerali, da lepo rastejo. Pod blagovno znamko primeval foods, prvinska, prvobitna hrana, naj bi najnovejšo modno muho v svetu karnivornega dela človeštva prej ali slej ponujali tudi v supermarketih. Preden pa bo tigrov zrezek dejansko zacvrčal pri vas doma, zna preteči še kar nekaj časa; eksotično mesovje, vzgojeno v laboratoriju, bo najprej na voljo v nekaterih restavracijah, ozaljšanih z Michelinovimi zvezdicami, ter izbrancem, ki ga bodo lahko v prihodnjih mesecih preizkušali na posebnih dogodkih v New Yorku in Londonu.
Draga bralka, dragi bralec. Kdor želi danes ohraniti trezno glavo, mora imeti dostop do kakovostnih informacij.
Svet je, žal, nasičen z informacijskim šumom, dobre in premišljene analize, komentarji, recenzije in napovedi pa so v Mladini dostopni zgolj naročnikom. Ta prispevek smo za vas izjemoma odklenili.
Naredite tudi vi kaj zase, postanite naš naročnik in preizkusite Mladinin učinek.