Intervju : Nika kovač, Inštitut 8. marec

Dekleta in žene iz Inštituta 8. marec so s svojo dobro vodeno organizacijo in napornim delom po vsej državi močno vplivale na udeležbo na volitvah, s tem so pa tudi odločilno vplivale na demokratično prenovo z novo oblastjo. Po referendumu ob zakonu o vodah je bil to že drugi veliki uspeh te nevladne organizacije, ki dokazuje, da lahko tako trden most med generacijami zgradi samo mladost. Zato smo direktorici Inštituta 8. marec Niki Kovač podelili Red za zasluge z medvedovo šapo.

Izvoljena nova oblast bo imela težko in zahtevno delo, da bo čim prej počistila in prezračila Avgijev hlev, kamor se je odlagalo marsikaj za na gnoj, zato se je tam zaredilo tudi veliko podrepnih muh. Inštitut 8. marec je s svojim delom na široko odprl vrata prej tesno zaprtega hleva, čiščenje mora opraviti pa nova vlada s tem, da bo spoštovala našo ustavo, delitev oblasti in kulturne vrednote v najširšem pomenu, kamor sodi tudi poštena politika s spoštljivim odnosom do ljudi in do narave.

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.