Izak Košir

 |  Mladina 18  |  Kultura  |  Dogodki

Pozor, kultura

Izbor dogodkov

Razstava Staša Kleindiensta Antiarkadija

Razstava Staša Kleindiensta Antiarkadija
© Jaka Babnik

Staš Kleindienst: Antiarkadija, Galerija Božidar Jakac, Kostanjevica na Krki

Odprtje 06/05 ob 19.00

V nekdanji samostanski cerkvi v Kostanjevici na Krki so na ogled dela, ki jih je slikar Staš Kleindienst ustvaril v zadnjem obdobju, med njimi tudi prvič razstavljena. V postpandemičnem obdobju se obiskovalci lahko poistovetimo z upodobitvami urbanih ruševin, časovnih kapsul neizživete preteklosti in zamrznjenih trenutkov človeške zmede, brezvoljnosti in submisivnosti. Distopične krajine in dogajanje na Kleindienstovih slikah se zdijo nenavadno blizu, skorajda vsakdanji, slikar pa je opus nadgradil še z intervencijo, muralom, ki daje razstavi dodatno razsežnost. Razstava bo na ogled do 28. avgusta.

RŠ v Rožni – že 53 let, Rožna dolina, Ljubljana

12/05 ob 18. uri

Rojstni dan Radia Študent je sicer v ponedeljek, 9. maja, na dan zmage, tokrat pa ga bodo praznovali v četrtek, 12. maja, ko bo na malem stadionu v ljubljanski Rožni dolini osrednji koncertni dogodek ob 53-letnici radijske postaje, ki velja za prvo študentsko v Evropi in kljub nenehnim pritiskom svojega ustanovitelja vztraja in budi upanje, da so boljši časi za ovinkom. Nastopili bodo hrvaški »porto« rockerji Porto Morto, lokalni »oberkrainerski« rap avantgardisti Matter, bunkerpop skupina Balans in kraško-istrski eksperimentalci Meduzalem. Več o programu na www.radiostudent.si.

Sladica, Cvetličarna, Ljubljana

06/05 ob 22. uri

Priljubljeni glasbeni dogodek Sladica, ki predstavlja tudi istoimensko zasedbo, se po dveh letih vrača v bežigrajsko Cvetličarno. V skupini, polni izkušenih glasbenikov, bodo tokrat odmevale avtorske skladbe in tudi znani r ’n ’b hiti. Med vokalisti, ki bodo stopili na oder, so Hannah Mancini, Marina Martensson, Maya, Tokac, Urban Lutman, Karin Zemljič, Lara Love in raper Ghet. Koncert se bo kasneje prelevil v klubski večer in vse do poznih jutranjih ur bodo ritme vrteli Bajo, K’Pow, Zeds in Rootsinsession. Cena vstopnice je 20 evrov.

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.