Uredništvo

 |  Kultura

Peta obletnica Švicarije

V soboto med 10. in 18. uro

© Urška Boljkovac / Arhiv MGLC

V sobota, 14. maja bo ob peti obletnici MGLC Švicarije potekal pester kulturni program. Med 10. in 18. uro bodo odprti umetniški ateljeji, potekale bodo ustvarjalne delavnice, koncert in piknik.

Švicarija, ki jo je Mednarodni grafični likovni center dobil v upravljanje od Mestne občine Ljubljana 9. maja 2017, je v zgodovini prevzemala različne vloge. Bila je prostor gostoljubja, sobivanja, izmenjav in sprememb. Z mislijo na potrebe sedanjega časa Švicarija nadaljuje in razvija te ideje in vrednote ob trajnem vodilu skupnost, umetnost in narava. V petih letih je postala mednarodni rezidenčni center in podpora mobilnosti v kulturi, produkcijsko in ustvarjalno središče, center izmenjave znanja in model revitalizacije kulturne dediščine.

Program:

10.00–18.00: Odprta vrata ateljejev

 (11.00): I. nadstropje: Senco gledajo moje oči, luč vidi le moje srce – stalna postavitev o zgodovini Švicarije (otvoritev razstave)

(12.00–14.00 in 15.00–17.00): Dvorišče: Švicarija na telo – delavnica štampiljk, tetovaž in fotografiranja v ogledalu; Mobilni grafični atelje – odtiskovanje na papir in tekstil na delavnici DIY

(17.00–18.00): Dvorišče: tAman (koncert)

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.