Izak Košir

 |  Mladina 23  |  Kultura  |  Dogodki

Pozor, kultura

Izbor dogodkov

Metod Frlic: Zlato tele, 2017

Metod Frlic: Zlato tele, 2017
© MGML

Metod Frlic: Blazina, bla, bla, bla, blato, Mestna galerija, Ljubljana

Odprtje 14/06 ob 19.00

Akademski kipar Metod Frlic pripravlja najobsežnejšo predstavitev svojih del doslej. Frlic sodi med vidnejše slovenske kiparje, ki se posvečajo skulpturi kot odprti formi, pri tem pa uporablja različne materiale in kiparske tehnike, številna njegova dela se tudi razširjajo tudi v prostor. Več na mgml.si.

11. Festival Spider, Plečnikovo letno gledališče za Tivolskim gradom, Ljubljana

15/06—19/06

V Ljubljani bo že enajstič potekal Festival Spider – festival radikalnih teles, ki bo tokrat pod naslovom Fantastična matematika gostil 60 umetnikov iz desetih držav. Ponudil bo 25 dogodkov, od plesa do glasbe in performansa. Eno od vodil festivala zadnjih dveh let je paralelnost, ena od tem, s katerimi nas bo nagovoril letos, pa, kako ljudje sobivamo z naravo. Festival bo uvedlo odprtje Spiderbara, prva plesna predstava na programu je T-dance Vere Tussing, festivalske dogodke pa si lahko ob osrednjem prizorišču v ljubljanskem parku Tivoli ogledate še v Stari mestni elektrarni in Klubu rečnih kapitanov; slednji bo gostil zaključni dogodek festivala – Spider Brunch. Vzporedno s Festivalom Spider bo tudi letos potekal Festival radikalnih pogovorov, ki ga pripravlja dr. Bara Kolenc. Več na www.spiderfestival.com.

Meta Grgurevič: Praskanje za zlatom, Cukrarna, Ljubljana

10/06—28/08

Nova samostojna razstava Mete Grgurevič je pustolovska zgodba o sodobnem alkimizmu, ki jo prikazujejo objekti in pripovedujejo naratorji. Je odsev umetničinega zanimanja za človeško odgovornost do družbenega in naravnega okolja – ne nazadnje tudi z izbiro zlata, katerega lastnost je, da je neuničljivo, ne glede na to, kako zahtevno je priti do njegovega elementarnega stanja. Razstavo najdete v razstavnem delu pritličja ljubljanske Cukrarne, ki deluje po načelu »en prostor – en umetnik – en projekt«. Več na cukrarna.art.

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.