Danes je nov dan

 |  Družba  |  Agrument

Temni Brandon

Danes je nov dan

Danes je nov dan

Po tem, ko je Joeju Bidnu uspelo pod streho spraviti t. i. zakonodajo za zmanjševanje inflacije, je svoje volivce navdušil še z odpisom 10.000 dolarjev študentskega dolga. Kljub siceršnji skromnosti, sta ukrepa uspela dvigniti njegovo priljubljenost, demokrati pa so si pred novembrskimi kongresnimi volitvami izboljšali izhodišče. Kot kaže, bodo uspešno unovčili tudi ljudsko jezo zaradi odprave zaščite splava.

Biden je prejšnji četrtek na krilih niza političnih zmag nagovoril ameriške državljane in jih opozoril na zgodovinsko grožnjo, ki jo za demokracijo predstavljajo "MAGA republikanci". Z nenavadno temačno estetiko se je odkrito naslonil na meme Dark Brandon, a pri tem znova ni šlo brez značilne liberalne zablode, ki predpostavlja, da je za uspeh trumpizma odgovorna zgolj peščica zlobnih republikanskih podpornikov.  

Dokler demokrati ne bodo spoznali, da je zlate dobe centrističnih politik konec in da je čas za dejanske spremembe, se z grožnjo proto-fašizma ne bodo zmogli soočiti.

Agrument ustvarja Danes je nov dan.

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.