Uredništvo

 |  Svet

Neverjetna zgodovina Rusije: od carjev do komunistov

ZGODOVINA RUSIJE je že na voljo pri prodajalcih časopisov

V sklopu edicij ZGODOVINA je izšla nova posebna številka Mladine, tokratna tema je Rusija. Slednja je namreč letos poslala svet s tečajev. Z agresijo nad sosednjo državo je podrla mednarodno ravnotežje, geopolitična razmerja in tudi svetovno ekonomijo. V naši zavesti sta Rusiji dve: Rusija Vladimirja Putina in Sovjetska zveza. A zgodovina te močne in nenavadne države je neverjetna, carji in komunisti, kulaki in izjemni umetniki, revščina in taborišča – vse to pa nam razkriva, zakaj se danes dogajajo stvari, za katere smo upali, da jih nikoli ne bomo doživeli.

Posebna izdaja MLADINE: ZGODOVINA RUSIJE, ki je že na voljo pri prodajalcih časopisov, je podroben pregled ruske zgodovine, izjemno napisana posebna izdaja, ki so jo pripravili nemški zgodovinarji za založbo Der Spiegel. Sprehodimo se skozi vsa obdobja zgodovine Rusije.

Vojna v Ukrajini bo zaznamovala prihodnja leta našega življenja in jih zaznamuje že zdaj. Poznati zgodovine pomeni danes razumeti sedanjost in prihodnost.

NAROČITE POSEBNO ŠTEVILKO MLADINE ZGODOVINA RUSIJE >>

MLADINA: ZGODOVINA RUSIJE

MLADINA: ZGODOVINA RUSIJE
© Mladina

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.