STA

 |  Kultura

The Cure v Zagrebu

Britanska skupina The Cure bo imela 27. oktobra svoj prvi samostojni koncert na Hrvaškem

The Cure

The Cure
© Wikipedia

Britanska skupina The Cure, ikona alternativnega rocka, bo čez mesec dni imela svoj prvi samostojni koncert na Hrvaškem. V zagrebški Areni bodo nastopili 27. oktobra v sklopu evropske turneje The Cure Tour 22.

Koncert naj bi po pisanju hrvaške tiskovne agencije Hina trajal 135 minut, kot predskupina bo nastopila škotska post-punk/indie rock zasedba The Twilight Sad.

Zagrebški koncert bo eden od 44, ki se bodo zvrstili v 22 državah v sklopu turneje, ki napoveduje dolgo pričakovani novi album Songs Of A Lost World. Album bo prvi po albumu 4:13 Dream iz leta 2008.

Številni domači oboževalci zasedbe, ki po 44 letih od ustanovitve ne popušča, bodo končno prišli na svoj račun in dočakali težko pričakovani samostojni koncert The Cure, je v napovedi koncerta zapisal organizator Charm Music Croatia.

Skupina je sicer po pisanju Hine na Hrvaškem že nastopila v sklopu festivala INmusic leta 2019.

The Cure so nastalii leta 1978 v Crawleyju v Angliji. Istega leta so imeli svoj prvi koncert, skupaj je sicer skupina odigrala več kot 1500 koncertov.

Doslej so izdali 13 studijskih albumov in več kot 40 singlov ter nastopili na največjih festivalih in koncertnih prizoriščih. Prodanih je bilo 30 milijonov izvodov njihovih nosilcev zvoka po vsem svetu.

Nastopi v živo in neposreden stik z občinstvom so tisto, kar jim gre najbolje od rok. Pred dvema letoma jih je glasbena revija NME tudi razglasila za najboljše festivalske headlinerje.

To so po pisanju Hine dokazali tudi na INmusicu. Občinstvo tistega koncerta na bo pozabilo, kako je, potem ko je odpovedalo ozvočenje med izvedbo pesmi A Night Like This, to ljubezensko uspešnico zapelo samo, na presenečenje in odobravanje zasedbe na odru.

Leta 2019 so imeli tudi triurni koncert v Mexico Cityju in bili istega leta sprejeti v Dvorano slavnih rock & rolla.

ks_qOI0lzho

mGgMZpGYiy8

n3nPiBai66M

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.