Stanka Prodnik

 |  Mladina 39  |  Kultura  |  TV

Ubogi Uroš Slak

Luka Mesec si zasluži ostra vprašanja, a oddaja Ena na ena je bila eno navadno sprenevedanje

Voditelj Uroš Slak in gost Luka Mesec, minister za delo, družino in socialne zadeve ter koordinator Levice, v oddaji Ena na ena

Voditelj Uroš Slak in gost Luka Mesec, minister za delo, družino in socialne zadeve ter koordinator Levice, v oddaji Ena na ena
© POP TV

Prav neverjetno je, kako prepričan je bil Uroš Slak, da mu bo končno uspelo opraviti križanje Luke Mesca v oddaji Ena na ena na POP TV. Zdaj ga pa imam, zdaj ga pa imam, je kričalo iz Slaka, ko se je usedel nasproti Mesca. Kot kakšen srednjeveški sodnik – tisti za čarovnice – je vrtel svoje dokaze, ki resnici na ljubo to žal niso bili. Uporabljate BMW, imam vas! Ne, je rekel Mesec, to je BMW, ki je na ministrstvu ostal od prejšnjega ministra, pač tam je bil in nič si nisem omislil, ta stari avto pač uporabljam. Aha, ker niste šli takoj na test za droge, ste na kokainu! Ne, to je bila obtožba SDS, sem pa naredil test, ko mi ga je novinarka pomolila pred nos. Aha, čakali ste 10 dni, da se vam urin sčisti! Je res to rekel?

Ker Luko Mesca lahko, samo zato, ker je iz Levice, obravnavajo dobesedno kot mulca, POP TV? Res? Se boste odslej vedli do vseh enako? Boste zdaj tulili na Tonina, da pije preveč alkohola, ker je bil zadnjič v Tuhinjski dolini na gasilski veselici? In ko bo naslednjič prišel Janša v studio, se bo Slak zaganjal vanj, da kadi travo, ker je – ravno ta teden – preživel dopust na otoku Kalimnos, kamor je šel plezat z ženo – za plezalce pa je že znano, da si radi zvijejo džojnt ali dva po napornem plezanju? Kadil si, Janez, kadil si marihuano, saj si bil vendar na Kalimnosu! Bo tudi Janšo spraševal o njegovem urinu? Bomo naslednjič poslušali očitke o Ciglerju Kralju, da je govoril, kako zelo je za ljudi, ko pa se je vendar vozil najprej z BMW-jem (tem starim BMW-jem, s katerim se zdaj vozi Mesec), nato pa si je dal posebej zase kupiti rabljenega volkswagna sharana, da ga je uporabljal za prevoz svojih otrok? Bo poslance Nove Slovenije odslej soočal z desetimi božjimi zapovedmi? Bo Ciglerja Kralja vprašal, koliko piva je popil, glede na to, kako čukasto gleda v zadnji objavi na TikToku? Ga bo vprašal kaj o njegovem urinu?

Saj je prav, da dobi Mesec trda vprašanja. Si jih zasluži, zasluži si jih tudi Levica. Vsak politik si jih zasluži. Ampak tukaj ni šlo za to. Pred nami je sedel minister za delo, prvak Levice, ki ni dobil nobenega političnega vprašanja. Slak se je nad njim izživljal, ker ga preprosto osebno ne prenese.

Uroš Slak se je tokrat spustil na raven Bojana Požarja. In z njim POP TV.

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.