Uredništvo

 |  Družba

Čeferin: »Načeloma politika ni zame, ne morem pa z gotovostjo reči za prihodnost«

IZJAVA DNEVA

"Politika me načelno ne zanima. A se spet ne bi rad ugriznil v jezik in česa rekel. Načelom to ni zame, ne morem pa z gotovostjo reči za prihodnost. Kot ne morem reči, ali bom leta 2027 še kandidiral za predsednika Uefe ali ne. Bomo videli."

"Stanje v Sloveniji se umirja, ni več toliko nestrpnosti in tako naprej. Mene na splošno bolj skrbi stanje v Evropi in po svetu. Vojna v Ukrajini. Ne vidim rešitve. Lahko priznam, da sem bil prepričan, da vojne ne bo. Potem sem bil prepričan, da se bo konflikt končal v dveh tednih, a zdaj sploh ne vidim rešitve. To je zelo skrb vzbujajoče, ne toliko za nogomet, temveč za vso družbo. Iskreno moram reči, da me to res skrbi. Ne dela se kaj dosti na kakšni rešitvi, pa to ne pomeni, da imam sam kakšno rešitev. Vidim veliko, saj je Uefa sestavljena iz 55 članic, ni to samo Evropska unija, slišimo različne poglede, položaj je skrb vzbujajoč."

(Predsednik Uefe Aleksander Čeferin o tem ali ga politika še zanima, in kako gleda na stanje v slovenski družbi; v intervjuju za MMC RTV Slovenija)

Aleksander Čeferin

Aleksander Čeferin
© Uroš Abram

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.