Danes je nov dan

 |  Družba  |  Agrument

Zelena ali rdeča luč za solidarno stanovanjsko politiko?

Danes je nov dan

Danes je nov dan

Vlada naj bi ta teden sprejela ukrep, ki bo nepremičnine v lasti slabe banke, primerne za gradnjo stanovanj, prenesel na državni holding. Poteza je v nasprotju s koalicijsko pogodbo, ki obljublja prenos teh nepremičnin na Stanovanjski sklad RS, ukrep pa bi močno otežil gradnjo javnih najemnih stanovanj, nujno za izboljšanje katastrofalnega stanja na tem področju.

Če je Golobova vlada res zavezana k izpolnjevanju predvolilnih obljub, ji mora biti izboljšanje stanovanjske problematike ena od prioritet. Napovedan ukrep pa žal namiguje, da je tudi tej vladi precej vseeno za vse večje stanovanjske stiske prebivalk_cev Slovenije. Ti bodo v iskanju doma še vedno prepuščeni prostemu trgu, ki bi se lahko s pomočjo tega vladnega ukrepa še okrepil.

Civilna družba vlado z javnim pismom poziva, naj drži svojo obljubo, poskrbi za okrepitev stanovanjskega sklada ter da novi stanovanjski politiki, ki bo skrbela za varen, dostojen in dostopen dom za vse, zeleno luč! Odločitev nestrpno čakamo.

Agrument ustvarja Danes je nov dan.

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.